Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Nov 26

Een nieuw baanrecord na ooglaserbehandeling

Op het afsluitende toernooi van het Europese golfseizoen keerde de Spaanse golfer Sergio Garcia terug na een ooglaserbehandeling. De Spaanse golfer Sergio Garcia besloot na een kwakkelend seizoen zijn ogen te laten laseren in de hoop betere resultaten neer te zetten. Dit bleek te werken want in het eerste toernooi na de behandeling vestigde hij meteen een baanrecord. Na zijn ooglaser behandeling zette hij tijdens het Dubai World Championship een score van 64 neer. Dit was een evenaring was van het record op de baan (Earth Course) in Dubai.

Golf is een complex spel waarbij het zelfs in de meest optimale condities moeilijk is om goed te presteren. Hierbij is slecht zicht een ongelofelijke hindernis en wegens de techniek is het dragen van een bril niet raadzaam. Voor de meeste golfers zijn lenzen de meest logische oplossing. Lenzen kunnen desondanks gaan irriteren wat voor grotere problemen tijdens het sporten zorgt. Ook Sergio Garcia had problemen met lenzen en besloot daarom om een ooglaserbehandeling te ondergaan.

Zelf zei hij dat de ooglaserbehandeling hem had geholpen en dat zijn zicht beter was: “Ik zie veel scherper dan voorheen. Als ik probeer te mikken op een klein doelwit op de baan dan zie ik dat een stuk scherper. Nu kan ik de kleine obstakels die voor problemen kunnen zorgen een stuk beter en scherper zien”. Garcia begon in juli te ondervinden dat zijn verminderde scherpte voor problemen tijdens het golfen zorgde. Eerst probeerde hij dit op te lossen door middel van het dragen van lenzen maar hij vond deze oncomfortabel en hinderlijk. Hierna besloot hij om een laserbehandeling te ondergaan.

Sergio Garcia eindigde het laatste toernooi van de Europese tour op een gedeelde 9de plaats. Hiermee won hij meer dan 130 duizend euro en dit was meteen zijn toernooi met het hoogste prijzengeld dit seizoen.

No comments yet.

Add a comment