Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

FemtoLASIK – Risico’s en complicaties

Bij elke medische ingreep is de kans op complicaties aanwezig. De kans op complicaties bij ooglaseren via EyeMIND is minder dan 1%. Desondanks wijzen wij op de mogelijke complicaties en risico’s die bij een ooglaserbehandeling via de FemtoLASIK methode aanwezig zijn:

  • Er bestaat een mogelijkheid dat het met de laser gemaakte flapje niet geheel compleet is. Hierdoor kan het flapje niet worden gelift en is het daadwerkelijk corrigeren van de ogen niet mogelijk. In dit (uiterst zeldzame) geval wordt de correctie van uw ogen uitgesteld tot enkele maanden na de originele datum.
  • De ogen kunnen enkele dagen na de behandeling geprikkeld aanvoelen. DLK is een prikkeling van de interface en is goed te behandelen door middel van oogdruppels. Desondanks is er in zeldzame gevallen een spoeling van de interface benodigd. In dit geval moet het bij u gemaakte flapje opnieuw worden gelift.
  • Het flapje zuigt zichzelf vast aan het oog. Desondanks is het mogelijk dat dit flapje verschuift of dat er plooien ontstaan. Het flapje moet dan gelift worden en opnieuw door uw oogarts worden gladgestreken. In de eerste dagen na de FemtoLASIK behandeling is dit risico het grootst omdat het bij u gemaakte flapje dan nog kwetsbaar is.
  • Na de behandeling kunnen de ogen overgevoelig zijn voor licht. Transient light sensitivity syndrome is onschuldig en goed te behandelen door middel van oogdruppels.
  • Er is een mogelijkheid op infecties van het oog. Deze infecties zijn uiterst zeldzaam en mochten deze na uw behandeling optreden dan zijn deze dikwijls goed te behandelen met medicijnen.
  • De kans op onder of over correctie is bij elke methode aanwezig. Dit kan een aanleiding zijn voor een aanvullende oogcorrectie.
  • Het is mogelijk dat u na de behandeling enkele maanden last van droge ogen heeft. Dit verdwijnt in vrijwel al de gevallen vanzelf en is goed te behandelen.

Heeft u vragen over de FemtoLASIK methode kijk dan op:

Veelgestelde vragen over FemtoLASIK.