Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Vragen over FemtoLASIK

Als u alles wilt weten over de FemtoLASIK methode dan kunt u ons natuurlijk altijd een vraag stellen. EyeMIND heeft de eerder gestelde vragen over de FemtoLASIK behandeling op deze pagina gebundeld. Mocht uw vraag er niet bij zitten, vul dan het vragenformulier in of laat ons u bellen.

Q:Wat is het verschil tussen de LASIK en de FemtoLASIK methode?

Beide methodes zijn voorbereidingsmethodes op het daadwerkelijk corrigeren van uw ogen. Bij zowel de LASIK als de FemtoLASIK wordt er een flapje gemaakt. Dit flapje wordt bij de FemtoLASIK gemaakt door middel van de Intralase laserapparatuur. Bij de LASIK methode wordt dit flapje gemaakt door middel van een mesje (microkeratoom). De Intralase apparatuur is nauwkeuriger en veiliger, de FemtoLASIK methode wordt dan ook gezien als de verbeterde versie van de LASIK methode.

Q:Ik ben in het verleden afgewezen voor een LASIK behandeling omdat ik een te dun hoornvlies heb. Kom ik wel in aanmerking voor een FemtoLASIK behandeling?

De FemtoLASIK methode is ook geschikt voor mensen met een dunner hoornvlies. Dit omdat er door middel van de Intralase apparatuur een nauwkeuriger flapje in uw hoornvlies kan worden gemaakt. Mocht u in het verleden niet in aanmerking zijn gekomen voor een LASIK behandeling dan is het allicht mogelijk dat een FemtoLASIK behandeling wel bij u kan worden uitgevoerd.

Q:Doet een behandeling via de FemtoLASIK methode pijn?

Uw ogen worden voor de behandeling verdoofd door middel van oogdruppels. Hierdoor voelt u tijdens het toepassen van de FemtoLASIK methode geen pijn. Desondanks zijn uw ogen niet geheel gevoelloos en kunt u een drukkend gevoel tijdens de behandeling ervaren.

Q:De FemtoLasik methode wordt minder lang uitgevoerd dan de LASIK methode, maakt dit de FemtoLASIK methode minder betrouwbaar?

Nee, de handeling en het effect van de methodes is in essentie hetzelfde. Bij allebei de methodes is er sprake van het maken van een flapje. Dit flapje kan nauwkeuriger worden gemaakt met behulp van de Intralase apparatuur die bij de FemtoLASIK wordt gebruikt.

Q:Wat is het verschil tussen FemtoLasik, iLASIK, FemtoSecond Laser en Intra-LASIK?

Er is geen verschil tussen deze methodes. FemtoLASIK laser is een relatief jonge techniek waardoor er verschillende namen voor de methode zijn ontstaan.

Q:Ik heb een afwijking van -9.00 kom ik in aanmerking voor de FemtoLASIK methode?

Ja, op basis van uw sterkte is een behandeling mogelijk. Er kunnen nog wel andere factoren zijn waardoor een behandeling niet raadzaam is. De FemtoLASIK methode is geschikt bij sterktes van
-12.00 dioptrieƫn tot +5.00 dioptrieƫn.

Q:Wat is het verschil in precisie tussen de FemtoLASIK en de LASIK methode?

Door het gebruik van de nauwkeurige Intralase apparatuur wordt het flapje in uw ogen tot 100 maal preciezer gemaakt. Ondanks dat de resultaten van de LASIK-methode al zeer goed waren worden deze door de FemtoLASIK nog vele malen beter.

Q:Wat is Intralase eigenlijk?

Intralase is de naam van de fabrikant INTRALASE Corp. uit de Verenigde Staten. Deze fabrikant heeft de door EyeMIND gebruikte FemtoSecond laser ontworpen. Met de Intralase wordt middels infrarood licht een hoornvliesflapje gemaakt.

Q:Wat is het flapje dat bij de FemtoLASIK methode wordt gemaakt?

Het flapje is als het ware een kleine inkeping (snede) in het hoornvlies dat het voor de oogarts mogelijk maakt om uw ogen te laseren. Het flapje heeft een ronde vorm en zit nog vast aan het oog omdat het flapje niet helemaal rond wordt gesneden. Omdat het flapje nog vastzit maakt dit het mogelijk voor de oogarts om het flapje om te klappen en uw hoornvlies te corrigeren.

Q:Wat gebeurt er als ik mijn ogen beweeg tijdens de FemtoLASIK behandeling?

Mocht u een onverwachte oogbeweging maken dan wordt deze automatisch gecorrigeerd door de geavanceerde software van onze apparatuur.

Q:Hoelang duurt het gehele FemtoLASIK proces?

Gemiddeld gezien zijn de meeste behandelingen na twee uur afgerond. Wij raden u sowieso aan om op de dag van de behandeling de gehele dag vrij te nemen. Het is namelijk mogelijk dat u de gehele dag in de kliniek verblijft.

Het flapje is bij de FemtoLasik methode binnen maximaal 30 seconde gemaakt. Het corrigeren van uw ogen wordt in een andere ruimte gedaan en het correctieproces is ook in 30 seconde afgerond.

Q:Moet ik naar het ziekenhuis voor een behandeling via de FemtoLASIK methode?

Nee, de gehele behandeling wordt in onze eigen geavanceerde kliniek in Amsterdam uitgevoerd. Voor het medisch onderzoek kunt u ook in Nijmegen terecht.

Q:Tot welke diepte van mijn ogen komt de femtoSecond laser?

De totale dikte van het hoornvlies is gemiddeld 550 micron ( 0.55 mm ). Dit is hetzelfde als 0.55 millimeter. Bij het maken van het flapje komt de apparatuur tot een diepte van ongeveer 80 tot 130 micron.

Q:Is er sprake van een aanraking van het oog bij de FemtoLasik methode?

Ja, de oogarts moet gedurende de behandeling een enkele keer het oog aanraken. Het flapje moet bijvoorbeeld gelift worden en moet ook weer worden gladgestreken. Uw ogen worden verdoofd dus is de operatie pijnloos. Desondanks kunt u wel een drukkend gevoel ervaren tijdens de ingreep. Het flapje zelf wordt zonder aanraking met een mesje (Keratoom) gemaakt.

Q:Wat zijn de alternatieven als blijkt dat ik niet voor de FemtoLASIK behandeling in aanmerking kom?

U kunt misschien in aanmerking komen voor een LASEK of een PRK behandeling. Bij deze behandeling komt er geen flapje aan te pas maar wordt het epitheel (bovenste beschermende laagje van het hoornvlies) bewerkt met een alcoholoplossing waardoor deze opzij geschoven (LASEK) of verwijderd (PRK) kan worden. Door deze alternatieve voorbereidingsmethode kunnen uw ogen eventueel nog steeds worden gelaserd.

Q:In hoeverre is het succes van een behandeling te voorspellen?

Voor uw oogarts is het onmogelijk om met 100% zekerheid te voorspellen wat het eindresultaat wordt.

Heeft u nog specifieke vragen over FemtoLasik, ooglaseren of refractiechirurgie die niet zijn beantwoord? Vul dan het onderstaand formulier in en EyeMIND beantwoordt uw vragen zo spoedig mogelijk. Uw vraag en ons antwoord zullen wij tevens plaatsen onder de juiste categorie. Als u uw Twitter naam achterlaat dan sturen wij als extra service een tweet als wij uw vraag hebben beantwoord.

Stel uw ooglaser vraag