Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

LASEK / PRK – Risico’s en complicaties

Bij medische ingrepen is er altijd een kans op complicaties, zo ook bij de LASEK of de PRK behandeling. Via EyeMIND is de kans op complicaties na het ooglaseren minder dan 1%. Ook zijn de complicaties doorgaans goed te behandelen. Desondanks wijst EyeMIND u toch op de mogelijke risico’s van een LASEK behandeling:

    • Het onstaan van de zogenaamde haze is een bekende complicatie voor de LASEK/PRK methode. Haze is een vorm van littekenvorming in het centrum van het hoornvlies. Over het algemeen heeft dit een zeer klein tot geen effect op het gezichtsvermogen. Ook verdwijnt dit effect weer binnen enkele weken.
    • In het eerste jaar na de behandeling moet de patiënt uitkijken met sterke UV-straling. Door overmatige blootstelling aan UV-licht is het mogelijk dat er regressie optreed. Regressie is de achteruitgang van het zichtsvermogen. Raadzaam is het dus om ten alle tijden een goede zonnebril mee te nemen.
    • Infecties zijn zeer zeldzaam. Toch wordt geadviseerd de eerste weken uit te kijken met het wrijven in de ogen. Eventueele infecties zijn bijna altijd goed te behandelen met medicijnen of oogdruppels.

Heeft u vragen over eventueele complicaties? stel deze dan via het EyeMIND vragenformulier of bel met: 010 – 242 98 84.