Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Vragen over LASEK / PRK

EyeMIND krijgt regelmatig vragen binnen over de LASEK en de PRK methodes. Deze veelgestelde vragen zijn op deze pagina verzameld. Wilt u een vraag stellen die hier niet bij staat kan dat via ons vragenformulier of via de telefoon: 010 – 242 98 84.

Q:Wat is het verschil tussen een PRK en een LASEK behandeling?

Bij een LASEK behandeling wordt de bovenste beschermlaag van het hoornvlies (Epitheel) opzij geschoven. Dit geeft de laser de mogelijkheid om zijn werk te doen. Bij een PRK ingreep wordt het epitheel chirurgisch verwijderd.

Q:Is er een verschil in het eindresultaat tussen de FemtoLASIK en de LASEK methode?

De correctie van uw sterkte wordt gedaan door dezelfde apparatuur. Hierdoor is er een heel erg klein verschil met betrekking tot het eindresultaat. Zowel de LASEK als de FemtoLASIK zijn eigenlijk methodes waarmee het oog wordt voorbereid op het daadwerkelijke laseren. Deze methodes brengen elk wel andere herstelperiodes en mogelijke complicaties met zich mee.

Q:Waarom raadt EyeMIND de PRK methode alleen bij medische noodzaken aan?

De PRK methode is al wat verouderd ten opzichte van de LASEK, LASIK en de FemtoLASIK methode. Deze methodes hebben veelal een kleiner kans op complicaties en de napijnen en de herstelperiode verlopen gemoedelijker.

Heeft u nog specifieke vragen over LASEK, PRK, ooglaseren of refractiechirurgie in het algemeen die niet zijn beantwoord? Vul dan het onderstaand formulier in en EyeMIND beantwoordt uw vragen zo spoedig mogelijk. Uw vraag en ons antwoord zullen wij tevens plaatsen onder de juiste categorie. Als u uw Twitter naam achterlaat dan sturen wij als extra service een tweet als wij uw vraag hebben beantwoord.

Stel uw ooglaser vraag