Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

LASIK – Risico’s en complicaties

Bij geen één medische behandeling is de kans op complicaties 0%. Ook bij een LASIK-behandeling via EyeMIND is er een (zeer geringe) kans op complicaties. De complicaties bij ooglaserbehandelingen zijn vaak op te lossen met oogdruppels, medicijnen en slechts in een zeer enkel geval is er een nabehandeling nodig. De complicaties die kunnen optreden zijn grotendeels gelijk aan de mogelijke complicaties bij de FemtoLASIK methode. EyeMIND raadt een behandeling via de FemtoLASIK methode aan in plaats van de LASIK behandeling aangezien de FEMtoLASIK methode de kans op complicaties nog verder verkleint. Complicaties die kunnen ontstaan bij de methodes die een flapje maken zijn de volgende:

 

  • Er is een kleine kans dat het gemaakt flapje niet geheel correct is gesneden. Dit zorgt ervoor dat het flapje niet kan worden gelift en dat een herbehandeling nodig is.
  • De ogen kunnen enkele dagen na de behandeling geprikkeld aanvoelen. DLK is een prikkeling van de interface en is goed te behandelen door middel van oogdruppels. Desondanks is er in zeldzame gevallen een spoeling van de interface van het oog benodigd. In dit geval moet het bij u gemaakte flapje opnieuw worden gelift en wordt het oog gespoeld en schoongemaakt.
  • Het flapje zuigt zichzelf vast aan het oog. Desondanks is het mogelijk dat dit flapje verschuift of dat er plooien ontstaan. Het flapje moet dan gelift worden en opnieuw door uw oogarts worden hersteld en gladgestreken.
  • Na de behandeling kunnen de ogen overgevoelig zijn voor licht. Dit is onschuldig en goed te behandelen door middel van oogdruppels.
  • Er is een mogelijkheid op infecties van het oog. Deze infecties zijn uiterst zeldzaam en mochten deze na uw behandeling optreden dan zijn deze dikwijls goed te behandelen met medicijnen.Wrijven in het oog vergroot deze complicatie waardoor het dragen van de geleverde oogklep wordt aangeraden.
  • De kans op onder of over correctie is bij elke methode aanwezig. Dit kan een aanleiding zijn voor een aanvullende oogcorrectie.
  • Het is mogelijk dat u na de behandeling enkele maanden last van droge ogen heeft. Dit verdwijnt in vrijwel al de gevallen vanzelf en is goed te behandelen.

 

Bent u geïnteresseerd in een behandeling maak dan nu een afspraak voor een vooronderzoek.

Heeft u vragen over de LASIK behandeling of ooglaseren in het algemeen. Kijk dan op de pagina veelgestelde vragen.