Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Vragen over Supracor leesbrilcorrectie

Alle veelgestelde vragen die EyeMIND heeft mogen ontvangen staan hieronder beantwoord:

Q:Waarom is er speciale software nodig om de leesbrilcorrectie uit te voeren?

Voor een leesbrilcorrectie moet er een multifocaal profiel in de ogen worden gelaserd dit is alleen mogelijk met speciale software. zoals de Supracor software die wij hanteren.

Q:Hoezo zit er een leeftijdsrestrictie op de Supracor behandeling?

Dit heeft te maken met de natuurlijke achteruitgang van de flexibiliteit van de ogen. Door de achteruitgang van deze flexibiliteit ontstaan problemen met het lezen. Dit begint meestal rond het 40ste levensjaar en weinig mensen ontkomen op den duur aan een leesbril. Laseren stopt dit proces niet op voorhand dus als wij de leesbrilcorrectie voor uw 40ste uitvoeren zullen uw ogen na uw 40ste nog steeds achteruitgaan.

Q:Is de Supracor leesbrilcorrectie hetzelfde als de Kamra leesbrilcorrectie?

Nee, dit zijn twee andere behandelingen. Bij de Supracor leesbrilcorrectie wordt er een multifocaal profiel in de ogen gelaserd. Bij de Kamra methode wordt er een leeslensje in het non-dominante oog geplaatst. Het nadeel hiervan is dat er bij de Kamra leesbrilcorrectie gewisseld moet worden tussen de ogen. Dit is niet het geval bij de Supracor leesbrilcorrectie. Bij de Supracor Leesbrilcorrectie wordt er in beide ogen een multifocaal profiel gelaserd waardoor er niet gewisseld hoeft te worden tussen de ogen. Hierdoor geven wij ook de voorkeur voor deze methode.

Q:Wat is presbyopie en wat heeft het te maken met mijn leesbril?

De oog is een levend orgaan en dus onderhevig aan het proces van ouder worden. Iedereen krijgt rond zijn veertigste levensjaar last van presbyopie. Presbyopie is het verminderen van de flexibiliteit van de ooglens. Hierdoor heeft u meer moeite om te focussen als u aan het lezen bent en logischerwijs een leesbril nodig heeft om van dichtbij scherp te kunnen zien.

Heeft u nog vragen over de Supracor Leesbrilcorrectie die niet in deze veelgestelde vragen sectie zijn beantwoord? Vul dan het onderstaand formulier in en EyeMIND beantwoordt uw vragen zo spoedig mogelijk. Al laat u uw Twitter naam achter dan sturen wij een tweet als wij uw vraag hebben beantwoord.

Stel uw ooglaser vraag