Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Lensimplantatie

Naast ooglaserbehandelingen kunt u bij EyeMIND ook terecht voor een lensimplantatie. Implantlenzen zijn geschikt voor klanten die wegens een te hoge sterkte niet in aanmerking komen voor een laserbehandeling. De lensimplantatie is bijvoorbeeld geschikt als u last hebt van bijziendheid van meer dan –15.00 dioptrieën of verziendheid van meer dan +6.00 dioptrieën. Dit zijn sterktes die niet met een laserbehandeling gecorrigeerd kunnen worden. Bij een lensimplantatie wordt een permanente lens via een kleine snede in uw ogen geïmplanteerd.

Bij EyeMIND kunnen er behandelingen worden uitgevoerd met verschillende typen lenzen. Welke lens het meest voor u geschikt is wordt bepaald na het vooronderzoek. De implantlenzen kunnen op elk gewenst moment operatief uit het oog worden verwijderd. Dit maakt de ingreep in tegenstelling tot de laserbehandelingen omkeerbaar.

EyeMIND biedt drie verschillende soorten lensimplantaties aan. De voor u meest geschikte methode is na het medisch vooronderzoek bekend.

Artisan implantlenzenartisan lens implantlens

De Artisan lens ( iris-claw lens ) is een harde lens die geplaatst wordt net voor de iris en eigen ooglens. De lens wordt gefixeerd aan de ooglens door middel van kleine klauwtjes. Belangrijke voorwaarde voor een succesvolle plaatsing van de lens is de ruimte tussen het hoornvlies en de natuurlijke lens moet ruimte genoeg bieden.

Artiflex implantlenzen

De Artiflex implantlens is geschikt voor als u last heeft van cilinders. Deze lens is een flexibele lens en wordt met behulp van kleine pootjes vastgezet op dezelfde plaats als de Artisan implantlens.

CLE met multifocale lens

CLE staat voor clear lens extraction en bij deze techniek wordt uw eigen heldere ooglens vervangen door een kunstmatig exemplaar. De techniek is vergelijkbaar met een staarbehandeling . Via de multifocale lens wordt uw zicht voor zowel bijziendheid en verziendheid gecorrigeerd.

Bent u geïnteresseerd in een lensimplantatie? Vraag dan een vooronderzoek aan om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.