Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Ooglaser vooronderzoek

Als u besluit om uw ogen te laten laseren begint het proces met een vooronderzoek. Tijdens dit vooronderzoek worden uw ogen geanalyseerd en wordt er gekeken of uw ogen geschikt zijn om te laseren. Bovendien wordt er bepaald welke behandelmethode voor u het meest geschikt is. Het vooronderzoek wordt in de kliniek in Amsterdam uitgevoerd of op de locatie in Nijmegen.

Hoe werkt het vooronderzoek?ooglaser vooronderzoek

Via een uitgebreid vooronderzoek bepaalt de specialist of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling en welke methode hier het meest geschikt voor is. Het is van belang dat als u contactlenzen draagt dat u deze tot twee weken voor het onderzoek niet meer inzet. Contactlenzen vervormen het hoornvlies waardoor het onderzoek negatief beïnvloed kan worden. De periode bij harde lenzen bedraagt vier weken. Tijdens deze weken herstelt het hoornvlies zich weer tot zijn natuurlijke vorm.

Het vooronderzoek kan in Nijmegen of Amsterdam plaatsvinden. De artsen kijken en analyseren een aantal specifieke parameters van uw ogen. Tijdens dit onderzoek worden uw ogen gedruppeld met een pupil-vergrotende vloeistof. Deze vloeistof is een vereiste voor een betrouwbare meting. Door de pupil-vergrotende vloeistof kunt u tijdelijk niet goed zien en kunnen uw ogen gevoelig zijn voor licht. Auto rijden na het vooronderzoek wordt dan ook ernstig afgeraden. Raadzaam is om uzelf door een bekende naar de kliniek te laten vergezellen.

Tijdens het onderzoek worden uw ogen volledig onderzocht. Uw gezichtsvermogen, de oogboldruk, het contrastzien, de traanproductie en uw pupilgrootte worden gemeten. Het voor- en achtersegment van het oog wordt bekeken. Vervolgens wordt uw hoornvlies driedimensionaal onderzocht met OrbscanIIz® of met The WavePrint™ Map. Hiermee brengen we het voorste deel van het oog geheel in kaart. Alle oneffenheden in het hoornvlies, de dikte en de vorm van het hoornvlies en de ruimte in het oog worden gemeten. Al deze gegevens zijn voor de specialisten van groot belang. Hiermee bepaalt ze de geschiktheid van uw ogen en selecteert de specialist de voor u meest geschikte behandelmethode.

WaveFront-analyse

wavefront ooglaser onderzoekAls uit het onderzoek blijkt dat u voor een normale behandelmethode niet in aanmerking komt omdat u bijvoorbeeld zeer fijne afwijkingen heeft, uw hoornvlies te dun is, uw pupillen te groot zijn of als u ‘nachtblind’ bent, dan worden uw ogen geanalyseerd middels de geavanceerde WaveFront-technologie. Deze analyse kost extra maar bied het optimale resultaat voor uw ogen. Mocht een Wavefront bij u van belang zijn dan informeert de specialist u verder over deze optie.