Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Ooglaser apparatuur

Uw ogen worden gelaserd met de meest geavanceerde ooglaserapparatuur. Hiermee biedt onze partnerkliniek u de nauwkeurigste en veiligste ooglasermethodes aan. Zo wordt bijvoorbeeld het maken van een hoornvliesflapje bij ons standaard met de Femtosecond laser van Intralase gemaakt en niet meer met een microkeratoom (chirurgisch mesje). Hierdoor is ooglaseren zonder mes via ons de meest uitgevoerde behandelmethode. De inzet van de meest geavanceerde apparatuur samen met zeer ervaren oogartsen zorgt ervoor dat de kans op complicaties tijdens uw behandeling minimaal is.

Technolas 217p lasertechnolas 217p laser

De ooglaserkliniek gebruikt sinds 2010 de Technolas 217p laser. Deze laserapparatuur corrigeert uw hoornvlies veilig en nauwkeurig. Deze laser is ontworpen door Technolas (Bausch & Lomb), een vooraanstaand bedrijf binnen de refractieve oogchirurgie.

De Technolas 217p laser heeft de volgende eigenschappen:

    • PTA – Personalised Treatment Advanced

De Technolas beschikt over de meest geavanceerde software waarmee een behandeling op maat kan worden toegepast. Ook wel PTA-Wavefront genoemd.

    • Iris herkenning

Uw iris is net zo uniek als uw vingerafdruk. De ooglaser is uitgerust met speciale software om uw iris te herkennen. U hoeft dus nooit bang te zijn dat de gegevens van u worden gewisseld met die van een ander persoon. Ook tijdens de behandeling werkt de iris herkenning gewoon door.

    • Ingebouwde hoornvlies diktemeter

Tijdens uw ooglaserbehandeling registreert de Technolas 217p laser automatisch, via de ingebouwde hoornvlies diktemeter het verloop van de behandeling. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat de behandeling veilig verloopt en dat de oogarts continu over alle benodigde informatie beschikt.

    • Multidimensionale Eye Tracker

Via de Multidimensionale Eye Tracker worden uw ogen tijdens het laseren constant bewaakt. Elke oogbeweging wordt gevolgd. Bij een te sterke beweging van uw oog zorgt de eye tracker ervoor dat de laser automatisch stopt.

Onderhoud Technolas 217p

Het onderhoud van de apparatuur is zeer belangrijk. De Technolas 217p laser wordt op basis van onderhoudscontracten zeer regelmatig door de fabrikant gecontroleerd. Dit betekent dat de apparatuur altijd in een perfecte staat verkeerd.

Intralase FemtoLASIK laser

Intralase FemtoSecond laser

Als u wordt behandeld met de FemtoSecond LASIK methode dan wordt het hoornvliesflapje gemaakt met de Intralase FemtoSecond laser. Dit apparaat maakt een flapje dat tot 100 maal nauwkeuriger is dan het flapje bij de LASIK methode ( Bij LASIK wordt het flapje met een mes gemaakt ).

Binnen 20 seconden maakt de Intralase FemtoSecond laser een perfect hoornvliesflapje. Door middel van infrarood licht worden kleine lichtimpulsen afgegeven waardoor minuscule blaasjes ontstaan. Deze blaasjes vormen de snede waarbij het overige weefsel in uw hoornvlies intact blijft.

Onderhoud Intralase

De Intralase FemtoSecond laser wordt regelmatig gecontroleerd door de fabrikant. Hierdoor verkeert onze Intralase apparatuur altijd in perfecte staat.
Lees meer over de FemtoLASIK-ooglasermethode.

Supracor Leesbrilcorrectie

Supracor is speciaal ontworpen voor onze Technolas 217p laser. Met behulp van Supracor is het mogelijk om een leesbrilcorrectie uit te voeren ter correctie van presbyopie ( ouderdomsverziendheid ). U heeft dus geen leesbril meer nodig. De Supracor software is één van de meest geavanceerde technologieën en dé oplossing voor mensen die geen zin hebben om hun leesbril overal mee naar toe te nemen.

De Supracor software is een additioneel programma dat wordt gebruikt bij een ooglaserbehandeling. Met Supracor is het mogelijk om een multifocaal profiel in het oog te laseren. Na een Supracor leesbrilcorrectie kunt u zowel van veraf als dichtbij weer scherp zien. Wilt u meer informatie over de leesbrilcorrectie of wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Kijk dan op de Supracor leesbrilcorrectie behandelingspagina.

Meer weten?

Heeft u vragen over de gebruikte ooglaserapparatuur? Of heeft u andere vragen? Kijk dan bij de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.