Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Prof. Dr. Bozkurt Şener

Oogarts specialist Bozkurt ŞenerProf. Dr. Bozkurt Şener is een in Turkije geregistreerd en gerespecteerd oogarts. Hij voert behandeling uit in diverse landen en in Nederland werkt hij samen met oogarts Dr. Otto Wolter in onze kliniek in Amsterdam. Prof. dr. Bozkurt Şener is actief in meerdere landen en als fulltime refractiechirurg bezig met ooglaserbehandelingen en zichtcorrecties zoals lensimplantaties en staaroperaties.

Medische Loopbaan van Prof. Dr. Bozkurt Şener

Prof. Dr. Bozkurt Şener heeft al 20 jaar ervaring in het laseren van ogen. Tijdens deze jaren heeft hij al meer dan 60.000 ooglaserbehandelingen uitgevoerd. Met meer dan 3.000 behandelingen per jaar is Prof. Dr. Bozkurt Şener één van de meest ervaren specialisten op het gebied van ooglaseren.

De medische loopbaan van onze gerenommeerde arts begon in 1975 met de studie medicijnen aan de Universiteit van Istanbul. In 1981 begon Prof. Dr. Bozkurt Şener te werken in de Cerrahpaşa oogkliniek. Hier volgde hij zijn specialisatie tot oogchirurg. Sinds 1984 mag Prof. Dr. Bozkurt Şener zich officieel specialist in de refractieve chirurgie noemen.

Meer dan 3.000 ooglaserbehandelingen per jaar

Dr. Bozkurt Şener voert meer dan 3000 behandelingen per jaar uit. Hiermee behoort hij internationaal tot de meest ervaren en gewaardeerde specialisten op het gebied van ooglaseren, lensimplantaties en cataractchirurgie. Door diverse belangrijke ondernemingen binnen de ooglaser-branche wordt Dr. Şener vaak ingehuurd als adviseur.

Maak een afspraak

Lidmaatschap Internationale Genootschappen voor Oogheelkunde

Prof. Dr. Bozkurt Şener is een lid van diverse internationale genootschappen voor oogheelkunde:
• American Academy of Ophthalmology (Amerikaanse Academie voor Oftalmologie)
• International Society of Refractive Surgery (Internationaal Genootschap voor Refractieve Chirurgie)
• European Society of Cataract and Refractive Surgery (Europees Genootschap voor Cataract- en Refractieve Chirurgie)
• American Society of Cataract and Refractive Surgery (Amerikaans Genootschap voor Cataract- en Refractieve Chirurgie)
• Societé Française d’ Ophtalmology (Frans Genootschap voor Refractieve Chirurgie).
• Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) (Turks Genootschap voor Refractieve Chirurgie)

Wilt u een behandeling ondergaan bij één van deze ooglaser specialisten? Maak dan een afspraak voor een vooronderzoek.

Of lees meer over Prof. Dr. Bozkurt Şener

Dr. Şener werd geboren in 1956. Zijn middelbare schoolopleiding volgde hij aan het Galatasaray Lyceum. In 1975 begon hij zijn opleiding aan de medische faculteit van de Universiteit Istanbul. In 1981 ronde hij zijn medische studie af en begon hij zijn specialisatie bij de oogkliniek van de befaamde medische faculteit Cerrahpaşa. Als onderdeel van zijn specialisatie volgde hij in de VS een opleiding vitreoretinale chirurgie. In 1984 werd hij oogchirurg.

7 jaar later, in 1991 volgde een benoeming als professor aan de medische faculteit Cerrahpaşa in Istanbul.

Tussen 1991 en 1999 maakte dr. Bozkurt Şener deel uit van de lerarenstaf van de hoofdvakgroep en het onderzoekscentrum van oogheelkunde bij Cerrahpaşa.

In 1992 bracht hij de techniek van laseroperaties dmv LASIK voor de behandeling van bijziendheid naar Turkije.
Dit was de eerste keer dat dit systeem in de modernste vorm in Turkije werd toegepast. Het ooglaserapparaat dat hij toen aanschafte was de eerste Technolas 116 ter wereld.

Vandaag de dag zijn er ongeveer 150 laserbehandelingsklinieken in Turkije, waarvan bijna 20 een officiële status hebben.

Dr. Bozkurt heeft sinds hij in 1992 met ooglaseren begon overal ter wereld op congressen en bij cursussen trainingen verzorgd en hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de technologie ervan.

Sinds 1992 heeft hij meer dan 60.000 laserbehandelingen uitgevoerd.

Sinds 1981 is hij lid van de Turkse Vereniging voor Oogheelkunde (Türk Oftalmoloji Derneği, TOD). In 1999 werd hij voor de in dat jaar opgerichte TOD gekozen tot secretaris van de afdeling refractieve chirurgie.

Hij heeft zo’n 150 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Bijna 50 hiervan zijn in buitenlandse bladen gepubliceerd.

Zijn werk gaat met name over de ooglaser- en staarchirurgie.

Vanaf 1992 tot heden heeft dr Bozkurt Şener aan bijna 70 buitenlandse congressen, symposia, ronde tafelgesprekken en cursussen deelgenomen.

In 2002 verscheen van zijn hand een specialistisch boek met de titel “De behandeling van bijziendheid” (Miyopi Tedavisi)

In 2005 schreef hij 3 hoofdstukken voor een Turks boek en 3 hoofdstukken voor een buitenlands boek over refractieve oogchirurgie.

In de de middelbare school periode en later aan de universiteit speelde hij volleybal bij Galatasaray en bij het nationale volleybalteam van Turkije. Ook was hij lange tijd aanvoerder van het volleybalteam van Galatasaray. Nadat hij met volleybal stopte was hij actief met tennis, squash en surfen. De laatste 12 jaar speelt hij ook golf. Hij neemt deel aan verschillende golftoernooien in Turkije en in het buitenland.

Dr Bozkurt Şener heeft een collectie olieverfschilderijen van klassieke en hedendaagse Turkse schilders. In zijn collectie zijn onder andere klassieke werken te vinden van Picasso, Dali, Ayvazovski, Cevat Dereli, Çallı, Hoca Ali Rıza, Civanyan en vele werken van beroemde hedendaagse Turkse kunstenaars zoals Zekai Ormancı, Mustafa Ata, Güngör Taner, Adnan Çoker, Bedri Baykam.

Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.