Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Vragen over de nazorg

Na het ondergaan van een ooglaserbehandeling zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden om complicaties te voorkomen. Bij EyeMIND krijgen wij geregeld vragen over hoe mensen hun ogen moeten verzorgen na een behandeling. Veelgestelde vragen over de nazorg zijn hier gebundeld.

Q:Wat is de kans dat ik blind wordt na een ooglaserbehandeling?

Er zijn wereldwijd geen gevallen van blindheid na ooglaseren bekend. De ooglaserkliniek in Amsterdam werkt volgens strenge regels en strikte voorwaarden en met uiterst professionele artsen. Hierdoor is de kans op blindheid tijdens uw behandeling niet aanwezig.

Q:Ik doe al jaren aan boksen, kan dit problemen opleveren bij een ooglaseren?

Nee, echter als u aan boksen of een andere full contact sport doet dan is het heel belangrijk minimaal een maand deze sporten na de behandeling niet uit te oefenen.

Q:In hoeverre is het succes van een behandeling te voorspellen?

Voor uw oogarts is het onmogelijk om 100% garantie te geven wat het eindresultaat zal worden. Het doel van ooglaseren is uiteraard u onafhankelijk te maken van lenzen of een bril. U wordt vooraf wel uitgebreid geïnformeerd over de te verwachte resultaten. Bij regressie of over- en ondercorrectie heeft u altijd het recht op een gratis herbehandeling. Informeer hiernaar.

Q:Ik heb gelezen over de ingroei van het epitheel na een FemtoLASIK behandeling wat houdt dit in?

De ingroei van het Epitheel is een uiterst zeldzame complicatie die kan ontstaan na een FemtoLASIK behandeling. Rondom het flapje ontstaat er ingroei van cellen. Deze complicatie is goed te behandelen door een nabehandeling waarbij het flapje wordt gelift en de cellen worden verwijderd.

Q:Welke medicijnen krijg ik na de behandeling?

Er zijn een aantal verschillende medicijnen die de arts kan voorschrijven. Dit zijn middelen tegen droge ogen, ontstekingsremmers en antibiotica.

Q:Waarom mag ik na de behandeling niet in mijn ogen wrijven?

Vooral bij de flapjes methode mag u niet in de ogen wrijven na de behandeling. Vooral in de eerste twee weken is het flapje kreukbaar en is de mogelijkheid aanwezig dat deze verschuift. Als dat gebeurt moet het flapje opnieuw door de oogarts worden gelift en worden gladgestreken.

Q:Ik krijg na de behandeling een oogklepje mee, moet ik deze dragen?

Wij verplichten u niet tot het dragen van het oogklepje. Desondanks kunnen er complicatie ontstaan zoals een verschoven of gekreukt flapje als u onbewust in uw ogen wrijft. Overdag is het ook raadzaam om een zonnebril te dragen om uw ogen te beschermen tegen de uv-straling.

Heeft u nog specifieke vragen over ooglaseren of refractieve chirurgie die niet zijn beantwoord? Vul dan het onderstaand formulier in en EyeMIND beantwoordt uw vragen zo spoedig mogelijk. Uw vraag en ons antwoord zullen wij tevens plaatsen onder de juiste categorie. Als u uw Twitter naam achterlaat dan sturen wij als extra service een tweet als wij uw vraag hebben beantwoord.

Stel uw ooglaser vraag