Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

Vragen over de risico’s

Bij geen enkele medische ingreep is de kans op complicaties 0%. Ook bij het laseren van uw ogen is de mogelijkheid aanwezig dat er complicaties optreden. EyeMIND krijgt veel vragen over de risico’s van ooglaserbehandelingen binnen. Deze vragen hebben wij hieronder gebundeld.

Q:Kan ik blind worden van ooglaseren?

Nee, er is tot nu toe geen verband gevonden tussen blind worden en een ooglaserbehandeling. Als de arts zich houdt aan de (strenge) regelgeving is de kans op blindheid 0%. Bij EyeMIND houden wij ons aan de strenge regelgeving en is er dus geen kans op blindheid.

Q:Ik hoor wel eens dat mensen na een laserbehandeling last van HAZE hebben, wat houdt dat in?

Haze is een vertroebeling van het zicht omdat er een wondreactie in het oog ontstaat. De ogen reageren niet bij iedereen hetzelfde na een laserbehandeling dit betekent dat het vooraf niet te voorspellen is bij wie er haze optreed. Het kan enige tijd duren voordat de vertroebeling in het hoornvlies helemaal weg is. De gemiddelde periode is 12 tot 24 maanden na de laserbehandeling.

Q:Waarom is er een kans aanwezig dat ik na een ooglaserbehandeling nog steeds een leesbril nodig heb?

De meeste mensen hebben als zij ouder worden een leesbril nodig. Dit komt omdat de flexibiliteit van de ooglens afneemt als u ouder wordt. Zelfs als uw ogen in een eerder stadia zijn gelaserd ontkomt u niet aan deze ouderdomskwaal. Als u aan de eisen voldoet kan de leesbrilsterkte wel worden gecorrigeerd door onze speciale Supracor software. Wilt u meer weten over een eventuele leesbrilcorrecties kijk dan op de Supracor leesbrilcorrectie pagina.

Q:Wat gebeurt er als mijn zicht niet geheel volgens mijn wens is na de behandeling?

Als er sprake is van over of ondercorrectie dan krijgt u een gratis herbehandeling. EyeMIND biedt levenslange zichtgarantie wat inhoud dat u recht heeft op een gratis herbehandeling om het gewenste resultaat te behalen.

Q:Ontstaan er littekens na een ooglaserbehandeling?

Ja, er ontstaan littekens in uw ogen na een laserbehandeling. Desondanks zijn deze littekens zo minuscuul dat deze niet te zien zijn en u hier geen hinder van ondervind. Bij een behandeling via de FemtoLASIK methode zijn de littekens zelfs zo klein dat deze met een microscoop al moeilijk te vinden zijn.

Q:Is het mogelijk dat de lasers door mijn ogen branden?

Nee, bij ooglaseren wordt er uiterst geavanceerde apparatuur gebruikt. Deze apparatuur zorgt ervoor dat de laser precies op uw ogen is voorbereid, er wordt geen millimeter afgeweken van hetgeen dat er is ingevoerd en hierdoor is het door de ogen branden uitgesloten.

Q:Wat zijn de plooitjes waar sommige over klagen na een behandeling?

Plooitjes kunnen ontstaan bij de verschillende flapjesmethodes (FemtoLASIK, LASIK). Plooitjes ontstaan als het flapje is aangeraakt en verschoven. Het flapje moet dan opnieuw worden gelift en teruggeschoven. Raadzaam is om de eerste dagen waarin het flapje kwetsbaar is om extreem voorzichtig te zijn.

Q:Zijn er negatieve langetermijneffecten bekend na een ooglaser behandeling?

Onderzoek heeft uitgewezen dat ooglaseren ook op lange termijn een veilige ingreep is en dat er geen langetermijnrisico’s zijn.

Q:Zijn er risico’s op infecties aan mijn ogen tijdens mijn behandeling?

De kans op infecties is door de speciale luchtbehandelingssystemen, het hygiënisch werken en de desinfectie van de ogen zeer klein.

Q:Wat is DLK en wat kan er aan gedaan worden?

DLK is een complicatie waarbij er in de voorkant van het hoornvlies een onaangename prikkel optreed. Deze prikkels zijn over het algemeen zeer goed te behandelen met oogdruppels. In zeer zeldzame gevallen is een herbehandeling nodig waar het gemaakte flapje opnieuw wordt gelift en waarbij het oog wordt gespoeld.

Q:Wat houdt een incomplete correctie in?

Een incomplete correctie komt af en toe voor bij mensen met zeer hoge sterktes. Bij een incomplete correctie is een herbehandeling mogelijk. (deze nabehandeling gratis).

Q:Wat betekent het als het hoornvlies gaat uitpuilen?

De uitpuiling van het hoornvlies wordt ook wel keratectasie genoemd en is een zeer zeldzame complicatie die kan ontstaan na het ooglaseren. Door deze complicatie neemt de sterkte van het oog weer toe.

Q:Ik ben een piloot, is het voor mij mogelijk om een laserbehandeling te ondergaan?

Of u een laserbehandeling kan ondergaan wordt duidelijk na het vooronderzoek. Het reglement van de EASA is relatief ruim met zijn eisen over de ogen van de vliegers.

Heeft u nog specifieke vragen over ooglaseren of refractiechirurgie die niet zijn beantwoord? Vul dan het onderstaand formulier in en EyeMIND beantwoordt uw vragen zo spoedig mogelijk. Uw vraag en ons antwoord zullen wij tevens plaatsen onder de juiste categorie. Als u uw Twitter naam achterlaat dan sturen wij als extra service een tweet als wij uw vraag hebben beantwoord.

Stel uw ooglaser vraag