Bel ons servicenummer: 010 - 242 98 81 of Bel Mij Terug

Ma t/m Vrij 09.00 - 21.30 uur

PTA Wavefront

PTA wavefront ooglaser vooronderzoekDe WaveFront-methode is de nieuwste aanvulling op de bestaande conventionele behandelmethoden zoals FemtoSecond LASIK, LASEK / PRK en LASIK. Ongeveer de helft van alle bril- en/of contactlensdragers heeft naast de gewone refractieafwijking (ook wel genoemd ‘de aberraties van de lagere orde’) zoals bijziendheid, verziendheid en cilinderafwijking, ook nog een fijnere afwijking. Deze afwijkingen worden ook wel ‘de aberraties van de hogere orde’ genoemd. Met de WaveFront-technologie (‘personal treatment advanced’, ‘custom ablation’ of ‘gepersonaliseerde laserbehandeling’) kunnen refractieafwijkingen nog nauwkeuriger worden gecorrigeerd.

Met deze behandeling is het mogelijk om nog beter te zien dan u ooit met bril en/of contactlenzen zult zien. De PTA WaveFront-behandeling voeren wij uit met de zeer geavanceerde Technolas 217p laser. De WaveFront-methode achten wij geschikt voor bijziendheid tot -10.00 dioptrieën, verziendheid tot +5.00 dioptrieën en cilinderafwijking tot 6.00 dioptrieën.

De WaveFront-behandeling wordt voornamelijk uitgevoerd als aanvulling op de FemtoSecond LASIK of de LASEK / PRK methode en is ook een goede oplossing als u te wijde pupillen in het donker heeft of als u ‘nachtblind’ bent. Via speciale onderzoeken kunnen wij bepalen of een PTA WaveFront behandeling in uw geval echt zinvol of noodzakelijk is.

Het optimale resultaat met PTA Wavefront

Naast de standaardbehandeling is er ook de mogelijkheid om een Wavefront behandeling uit te laten voeren. Met de Wavefront wordt de Technolas 217P laser met meer specifieke waardes voor uw ogen. Met deze gepersonaliseerde behandeling  (PTA personal treatment advanced) ontstaat het perfecte resultaat omdat de laser alle specifieke  details over uw ogen krijgt ingeladen. Deze optie is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor mensen met cilindrische afwijkingen of mensen wiens ogen afwijken van de gemiddelde parameters.

Voordelen van een PTA Wavefront

De PTA wavefront wordt gedaan in combinatie met een FemtoLASIK of een andere behandeling. Vooraf worden de specifieke details over uw ogen verzameld.Hierna berekent de computer de perfecte behandeling voor uw ogen. Dit levert onder andere de volgende voordelen op:

  • Het hoornvlies wordt door de nauwkeurigere analyse alleen behandeld waar dat noodzakelijk is. Dit leidt tot een besparing van ongeveer 20% op het hoornvlies wat tijdens de correctie wordt verwijderd.
  • Nachtblindheid wordt door de asferische behandeling veel beter gecorrigeerd als bij een reguliere behandeling. Hierdoor ontstaat een scherper beeld in de nacht bovendien worden effecten als Halo-vorming gereduceerd.
  • Door de Wavefront-analyse van de oppervlakte van uw hoornvlies wordt gedetailleerder bekend hoe de vorming van het oog is.

Tijdens het medisch vooronderzoek krijgt u meer informatie of een PTA Wavefront behandeling bij u gewenst of benodigd is. U kunt ook ons contactformulier invullen om vooraf informatie hierover te krijgen.